Het ontstaan van Hettema-Service

Tijdens mijn jeugd, ik was toen 12 jaar tot mijn 17de jaar, schuilde er al een jonge zelfstandige ondernemer in mij.
Iedere zaterdag waste ik 5 a 8 auto’s van particulieren klanten, tuinierde bij oudere mensen en in de winter stond ik sneeuw te ruimen. Vanaf 15 jarige leeftijd ging ik ook tijdens de vakanties voor het uitzendbureau werken.
Op jonge leeftijd was ik al heel actief bezig om centjes te verdienen.
In die periode had ik al bedacht dat ik ooit een eigen bedrijf wilde beginnen.

Op 17 jarige leeftijd ging ik bij mijn eerste werkgever werken. Daar heb ik 18 jaar lang gewerkt voor orderhandling. Mijn werkzaamheden waren: factureren, offertes, statistieken/analyse, mailing, beursactiviteiten en archiefbeheerder op 2 locaties (Nederland en België).
Het bedrijf was door de groei, 2 keer verhuisd, van Mijdrecht naar euwe klanten bij waardoor ik steeds minder ging werken bij mijn toenmalige werkgever.
Maarssen en vervolgens naar Breda. Door het enorme woon- en werkverkeer besloot ik op 1 januari 2007 mijn eigen bedrijf Hettema-Service op te richten. Ik startte 1½ dag per week voor me zelf en werkte part time nog door bij mijn toenmalige werkgever in Breda.

In het begin wist ik niet wat ik wilde, nam ik alle opdrachten aan die ik kon uitvoeren, zoals schoonmaak en administratieve-, tuin-, klus- en schilderwerkzaamheden.
Achteraf zou ik wel zien wat goed was voor Hettema-Service. Binnen 1 jaar kreeg ik er al nieuwe opdrachten.

Uiteindelijk werd mijn functie door reorganisatie in mei 2009 opgeheven.

In de loop van 2009 merkte ik dat schoonmaak- en administratieve werkzaamheden goed waren voor Hettema-Service, omdat daar veel vraag naar was. Mijn klanten kring breidde snel uit waardoor ik full time voor mijzelf kon werken.
Op 20 januari 2012 hebben wij ons eerste lustrum gevierd. 5 Jaar Hettema-Service. Het was een zeer geslaagde receptie. Alle klanten werden uitgenodigd om samen met ons een drankje te drinken en te proosten op de fijne samenwerking.
Door verdere groei van Hettema-Service zijn wij vanaf 2012 begonnen met het aannemen van personeel.
Mijn vrouw Heidi is financieel medewerkster en indien nodig soms ook beschikbaar als facilitair invalkracht, in geval van ziekte of verlof van medewerkers.
Wij vinden het heel belangrijk dat de klanten tevreden zijn over onze service. Met gepaste trots hebben wij ons motto op onze bus laten zetten ”Schoonmaak op hoog niveau”. En daar staat Hettema-Service ook voor; onze service en kwaliteit is van enorm hoog niveau. Wij nemen de wensen van onze klanten heel serieus en denken ook mee en geven zelfs ook adviezen bij bv. inrichting van het kantoor of winkelruimte en of archief. Ook geven wij adviezen om uw kantoor of bedrijfsruimte schoon en op peil te houden. Onze tips kunt u elk maand lezen op onze website, bij “Tips en weetjes van de maand”. Wij hopen dat wij nog jaren met plezier in ons bedrijf kunnen werken en nog verder kunnen groeien.


Ewoud Hettema directeur, tevens meewerkend eigenaar