Interview door Doof.nl

9 mei 2015

Ewoud Hettema zette acht jaar geleden een eigen schoonmaakbedrijf op. Omdat hij doof is, dacht hij dat het moeilijk kon zijn. Maar het gaat goed en het bedrijf is een succes. Ook het kantoor van Berengroep wordt vakkundig schoongemaakt door Hettema-Service. Sinds kort is de nieuwe website online.

De vernieuwde website van Hettema-Service is eenvoudiger en de informatie is makkelijker te vinden. Daarnaast is er van elke medewerker een foto te vinden met daarbij de regio waar hij of zij werkt. ‘Ik vind het belangrijk dat bedrijven van tevoren al een gezicht hebben bij degene die komt schoonmaken’, licht Ewoud toe.

Eigen bedrijf
Van kinds af aan zat het ondernemerschap al in Ewouds bloed. Om wat geld te verdienen ging hij klusjes doen voor oudere mensen en auto’s wassen. ‘Ik had nooit gedacht aan een eigen bedrijf. Voordat ik Hettema-Service startte, werkte ik achttien jaar als financieel medewerker bij een bedrijf. Tijdens de start van mijn bedrijf bleef ik daar werken, maar ik bouwde het af naarmate mijn klantenkring groeide. Twee jaar later maakte ik de volledige overstap naar mijn eigen bedrijf.’

Passie voor het werk
‘Ik geniet van mijn werk, heerlijk. Het past ook bij mij, want ik ben echt een ochtendmens. Het leukste vind ik het schoonmaken, veel op pad zijn en de sociale aspecten. Met als grootste uitdaging de vieze plekken schoonmaken die al tijden niet zijn gedaan. Na een grondige schoonmaakbeurt is het een kwestie van bijhouden.
Pascal Ursinus directeur van Berengroep en initiatiefnemer van doof.nl: ‘Ewoud neemt zijn taak zeer serieus. Wanneer Ewoud is geweest, is het hele kantoor schoon en fris. Het personeel gaat echt met meer plezier aan het werk als alles schoon is.’ Naast kantoren werkt Hettema-Service ook bij winkels, particulieren, appartementencomplexen (de trappenhuizen) en huisartsen. Ewoud: ‘Nieuwe opdrachten zijn zeker welkom. Die zie ik als nieuwe uitdagingen. Zeker in de regio’s Amsterdam, Woerden, Utrecht en Zoetermeer hebben we nog mogelijkheden.’

Doof
‘Eerst dacht ik dat een eigen bedrijf moeilijk zou zijn omdat ik doof ben. Later dacht ik: we zien wel. Je moet niet denken dat je beperkt bent, maar juist voor jezelf opkomen. Ik ben dan wel doof, maar ik ga het op een andere manier doen. Doven en horenden zijn gelijk. Bij dove mensen moet je alleen rustig praten en dingen opschrijven. Ook dove mensen kunnen prima meedenken. Daarin verschillen ze niet van horenden.’ Pascal: ‘Dat Ewoud doof is, past bij Berengroep. Veel mensen hebben liever geen dove of slechthorende schoonmaker in verband met de communicatie. Maar voor ons is dat juist heel belangrijk. Ik zie het als een soort cirkel. Berengroep bestaat doordat er doven en slechthorenden zijn. Oftewel; het biedt ons kansen. Het is belangrijk om die kansen tegelijkertijd ook aan doven en slechthorenden te bieden.’

Personeel
Momenteel heeft Ewoud acht personeelsleden in dienst en er werkt een stagiaire bij Hettema-Service. Het personeel bestaat vooral uit dove en slechthorende medewerkers. Dat is een bewuste keuze, want Ewoud wil hen graag een kans geven op de arbeidsmarkt. ‘Als iemand interesse heeft om bij mij te komen werken, mag hij of zij altijd contact opnemen met mij. Open sollicitaties zijn welkom, maar ik kan dan niet garanderen dat er een vacature is op dat moment. Ik bewaar de gegevens wel voor als ik in de toekomst iemand nodig heb.’

Training
‘Al het personeel train ik zelf voor ze aan het werk gaan. Na de uitleg gaan we samen aan het werk.’ Wanneer Hettema-Service een nieuwe opdrachtgever krijgt, maakt Ewoud een handboek voor dat bedrijf. Daar staat alle benodigde informatie in als een werkschema en veiligheidsvoorschriften van de schoonmaakmiddelen. Pascal: ‘Ewoud heeft van tevoren een plan. Hij weet waar hij op moet letten. De verwachtingen over en weer zijn duidelijk.’
Op elke locatie komt een vaste medewerker. Mocht hij of zij verhinderd zijn, dan kan een ander personeelslid zich inlezen en de opdracht makkelijk overnemen. ‘Mijn slogan is: Hettema-Service, schoonmaken op hoog niveau. Dat is mijn streven. De goede kwaliteit die wij leveren, wordt ook door andere schoonmaakbedrijven opgemerkt. Wanneer zij personeel te kort komen door ziekte, huren ze mij of mijn personeel in.’

Verschillende diensten
Naast schoonmaakwerk biedt Hettema-Service ook andere werkzaamheden aan. ‘Toen ik het bedrijf startte, wist ik niet wat ik wilde. Ik nam allerlei verschillende werkzaamheden aan zoals: schilderen, klussen, schoonmaken, onderhoud aan de tuin en ik werd ingehuurd bij reorganisatie’s. Het schilderwerk voerde de boventoon. Dat vond ik leuk, maar had ook een groot nadeel: bij regen kon de afspraak niet doorgaan. Bij schoonmaakwerk heb je vaste opdrachten. Of het nu regent of sneeuwt, dat maakt niet uit. De meeste tijd gaat momenteel uit naar het schoonmaken en het onderhoud van tuinen. ‘Daarnaast doe ik administratieve werkzaamheden van kleine bedrijven op afroep. Als zij geen tijd hebben voor het invoeren van de boekhouding of archiveren, dan help ik hen daarbij. Wanneer ik een administratieve opdracht aanneem, voer ik die zelf uit. Het personeel neemt dan mijn schoonmaakopdrachten over.’

Toekomst
Ewoud ziet een verdere groei van zijn bedrijf wel zitten. ‘Mijn bedoeling is dat ik stap voor stap meer personeel in dienst krijg zodat ik in de toekomst meer leiding kan geven. Dan hoef ik zelf niet meer schoon te maken, maar als het nodig is spring ik wel bij. Dat is mijn droom. Momenteel heb ik een kantoor aan huis en dat vind ik prima. Een apart kantoor hoeft van mij niet, dat moet je ook weer schoonmaken.’